DOELEN&VISIE

DOELEN 2021

Update Maart 2021
Wegens Covid-19 zijn de geplande ontwikkelingen, activiteiten en events aangepast, verplaatst en/of gewijzigd.

In 2021 gaan we aan het werk met de 3 belangrijkste missies van Surfrider.

(1)"Marine litter" met als campagne Ocean Initiatives
(2)"Coastal development and climate change" met als internationale campagne Offshore drilling.

(3)"Water quality and Health" met als campagne Ocean Friendly Restaurants. Ook willen we watermetingen gaan uitvoeren op specifieke locaties binnen Nederland om (illegale) vervuiling in kaart te brengen (ondersteund door het Coastal Defenders team vanuit Surfrider Europe).

We nemen alleen activiteiten aan die binnen deze drie kern missies vallen om zo zo veel mogelijk te kunnen focussen en zo groot mogelijk succes te halen. Daarnaast gaan we werken aan een vrijwilliger bestand dat we in kunnen schakelen voor metingen en evenementen.

 

In 2021 wordt er ook gewerkt aan een nieuwe online communicatie en content strategie. Ook in 2021 willen we blijven groeien in de kern van onze organisatie door kennis en ervaring naar ons toe te trekken en een duidelijke organisatie structuur neer te zetten. Lees het volledige jaarplan hier:

FB_IMG_1613770787281_edited.jpg

VISIE

Surfrider Foundation is een internationale organisatie die streeft naar verandering met als doel de oceaan, de kustlijn, de golven te verdedigen en te beschermen. Nu Surfrider Foundation erkenning heeft gekregen op Europees niveau, is Surfrider ook een belangrijke speler geworden binnen de  Europese discussie over kustontwikkeling, water kwaliteit en plastic soup.

De acties van Surfrider internationaal zijn niet alleen bedoeld om de bevolking bewuster te maken, maar ook middels internationale  dataverzameling, actief stappen te ondernemen richting overheden, bedrijfsleven en de EU. 

Onze lokale chapter ondersteund de internationale visie.