in heel Europa de Ocean Initiatives campagne succesvol van start gegaan. Al meer dan 44.000 mensen in 28 verschillende landen hebben zich deze maand ingezet om afval te verzamelen aan de kust, op binnenwater en in de grachten. Er zijn 1294 cleanups geteld en wekelijks komen er nieuwe initiatieven bij.

Organiseer zelf, met je bedrijf, familie of vrienden een cleanup of meld je aan bij één van de al geplande cleanups. KIJK op  Ocean Initiatives voor meer info. Samen sterk voor de Noordzee!

ocean-iniciatives-surfrider-foundation.png

Deze campagne richt zich op de vervuiling van de zee, het strand en de grote boosdoener; zwerfafval. Het strand en de zee, wordt elk jaar gevuld met meer dan 6 MILJOEN ton afval. Dit plastic hoopt zich op in zee, met als resultaat: plastic soep, zeedieren die massaal afsterven, onomkeerbare vervuiling en een verdrietige toekomst waarin onze kinderen en kleinkinderen uiteindelijk alle gevolgen van zullen meemaken. Vervuiling in de zee ligt in directe lijn met de vervuiling van ons voedsel en de kans op slechte gezondheid en ziektes bij de mens. Tijd voor actie dus!

Tijdens Surfrider’s Ocean Initiatives Campagne organiseren tientallen vrijwilligers clean ups en komen honderden mensen samen om het strand schoon te maken.

HOE JIJ KUNT HELPEN?

  • Wordt hier member van Surfrider Foundation. 
  • Organiseer een CLEAN-UP. Ruim samen met familie, collega's, vrienden of je bedrijf het strand op. Meld je aan via oceaninitiatives.org en ontvang (bij aanmelding van minimaal 3 weken voor aanvang van je clean-up) een compleet cleanup pakket thuis inclusief drukwerk, organisatie manual, handschoenen, reportsheets en nog veel meer.
  • Sluit je aan bij een CLEAN-UP. Op oceaninitiatives.org vind je alle lokale cleanups van dit moment. 
  • Strandtent, surfschool of strandbusiness eigenaar klik hier.
  • Meld je hier aan als vrijwilliger.
  • Doneer als bedrijf rechtstreeks aan Surfrider Foundation Holland Coast (ANBI). KVK Amsterdam  1580.41.224 /// IBAN  NL14RABO0158041224
  • Zelf een idee, neem dan contact met ons op!
oceans1.png