ocean-iniciatives-surfrider-foundation.png

KICK OFF 21 MAART 2019

De Ocean Initiatives campagne is de grootste campagne van Surfrider wereldwijd! Binnen deze campagne staat het zwerfvuil probleem centraal. Door middel van bewustwording, educatie, data verzameling en lobby maken we wereldwijd een heel groot verschil.

Hoe werkt het?

Organiseer zelf, met je bedrijf, familie of vrienden een cleanup in 2019 of meld je aan bij één van de geplande cleanups.

  1. Een eigen cleanup organiseren? Ga rechtsreeks naar  Ocean Initiatives voor alle info, aanmelding en cleanup kit!

  2. Samen met Surfrider Foundation Holland Coast een cleanup organiseren? Neem direct contact op met onze Ocean Initiatives campagne manager Kenlly via holland.campaigns@surfrider.eu

  3. Aanhaken bij een bestaande cleanup? Op oceaninitiatives.org vind je alle lokale cleanups van dit moment.

Al meer dan 44.000 mensen in 28 verschillende landen hebben zich deze maand ingezet om afval te verzamelen aan de kust, op binnenwater en in de grachten. Er zijn 1294 cleanups geteld en wekelijks komen er nieuwe initiatieven bij.

Deze campagne richt zich op de vervuiling van de zee, het strand en de grote boosdoener; zwerfafval. Het strand en de zee, wordt elk jaar gevuld met meer dan 6 MILJOEN ton afval. Dit plastic hoopt zich op in zee, met als resultaat: plastic soep, zeedieren die massaal afsterven, onomkeerbare vervuiling en een verdrietige toekomst waarin onze kinderen en kleinkinderen uiteindelijk alle gevolgen van zullen meemaken. Vervuiling in de zee ligt in directe lijn met de vervuiling van ons voedsel en de kans op slechte gezondheid en ziektes bij de mens. Tijd voor actie dus!