Voice for the Ocean

Voice for the Ocean is a European citizen consultation launched by Surfrider in prevision of the 2019 parliamentary elections. This consultation aims at integrating ocean-related issues in the political agenda of the future European deputies.

The expected result is that most of the political candidates take the “priorities” expressed during the consultation in consideration and integrate them into their campaign programme. Voice for the Ocean is a campaign organized in two phases:

- Until the end of 2018, Surfrider Foundation Europe calls on the European citizens and civil society players committed to the protection of oceans to participate in a broad digital consultation around 8 ocean-related issues. Alongside this consultation, Surfrider Foundation Europe also organizes a tour in 5 European countries, in cooperation with various local institutional players.

- From January 2019, Surfrider Foundation Europe is committed to present publicly the results of the questionnaire and to communicate the different priorities mentioned by the citizens to the European election candidates. Make your voice heard for the oceans: http://en.vfto.surfrider.eu/

Why take part?

Voice your opinion on protecting the ocean  :

Exercise your right to influence ocean policy at the European level. Every voice counts! Voice for the Ocean allows everyone to express him/herself for the ocean about their views on the political measures to be adopted at the European level. Let's make our voice heard!

Position ocean conservative at the heart of the political debate:

2019 will be a crucial year for the future of the ocean. With Voice for the Ocean, Surfrider will act as a speaker box for citizens’ concerns at the 2019 European elections and challenge public officials to improve environmental regulations.

Develop a deeper understanding of ocean-related issues:

Voice For The Ocean explains complex environmental issues by communicating vital information in an accessible way with educational tools catered to the individual.

MAILING_600.jpg

Booking.com joins forces with Surfrider Foundation Holland Coast - the Aftermovie

YES! Met trots presenteren wij de aftermovie van onze samenwerking met Booking.com. Samen met het Booking.com vrijwilligers programma hebben we dit jaar 210 kg zwerfafval opgehaald dat anders in de zee was beland.  Cleanups als deze zijn niet alleen van groot belang voor mens, dier en oceanen maar spelen mede een belangrijke rol in de bewustwording op nationaal en internationaal niveau.

Wij danken alle Booking.com volunteers en in speciaal Cor, Nik, Nerisa en Laurens voor de impactvolle aftermovie. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------YES! We proudly present our cleanup aftermovie celebrating our collaboration with the booking.com volunteer programme. Together we managed to collect 210Kilos of litter that otherwise would have ended up in our oceans. Cleanups like these are not only of great importance to humans, animals and our oceans, but also play an important role in raising awareness on a national and international level.

We thank all Booking.com volunteers and especially Cor, Nik, Nerisa and Laurens for the impactful aftermovie.

"Don't destroy what you came to enjoy!"

Surfrider Foundation Holland Coast ontdoet Zandvoort van 210kilo zwerfafval 

Persbericht Zandvoort aan Zee 26 mei 2018

33532987_10160423372245710_8825109499137228800_n copy.jpg

Surfrider Foundation Holland Coast is terug, en hoe. Met een nieuw bestuur, nieuwe plannen en samenwerkingen en vooral een hoop nieuwe energie slaagde de foundation erin om, in samenwerking met vrijwilligers van Booking Cares en de hulp van Spaarnelanden en Tijn Akersloot, Zandvoort weer een stukje schoner te maken. 

Surfrider Foundation Holland Coast luidt de noodklok voor de Noordzee. Niet eerder was de nood zo hoog voor Nederland om actie te ondernemen. Ocean Initiatives is een internationaal programma van de Surfrider Foundation dat het gevecht aan gaat tegen vervuiling van onze oceanen door middel van educatie, kennis en samenwerking. Met dit programma kan iedereen zelf heel makkelijk een clean-up organiseren ondersteund door Surfrider. Als team uitje, familiedag of gewoon met je vrienden. Het is educatief, sportief, je helpt de natuur en het is bovenal ook erg leuk en gezellig.    

Zeeën en oceanen zijn de bron voor het leven op aarde. Maar ze worden bewust en onbewust gebruikt als stortplaats voor afval. De vervuiling komt vanuit verschillende hoeken. In Zandvoort zien ze vooral dat de bezoekers en het toerisme veel vervuiling veroorzaken. Niet alleen het strand maar ook de straten liggen vaak vol met zwerfafval wat door regen en wind weer in zee beland. Sigarettenpeuken, doppen en plastic eet en drink afval, staan weer met stip bovenaan de lijst van gevonden items. 

"Als trotse inwoner van Zandvoort, surfer en voorzitter van de stichting wordt ik helaas dagelijks geconfronteerd met het groeiende afval probleem. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en keihard in actie te komen. Zandvoort heeft in onze ogen alle potentie om dé eerste echte duurzame  strandlocatie van Nederland te worden. Daar ga ik me persoonlijk en vanuit Surfrider hard voor maken."

Beach Cleanups zijn een bewezen effectieve manier om bewustwording te creëren, zowel bij de vrijwilligers die meedoen als bij de mensen die zien dat er een clean-up gaande is. Het initiatief om samen met vrijwilligers van Booking Cares, het "corporate social responsibility programme" van Booking.com, actie te ondernemen is een weloverwogen beslissing. Beide partijen zien hierin een samenwerking die kan groeien op nationaal en wellicht internationaal niveau. Helaas is hiermee het afvalprobleem niet opgelost. Hiervoor treft Surfrider Foundation Holland Coast andere, meer preventieve maatregelen.

" We verdiepen ons uiteraard ook in de kern van het probleem. Als we niet vechten voor verandering vanuit de politiek en overheid zullen onze oceanen in 2050 meer plastic dan vis bevatten wat grote gevolgen heeft voor de gehele economie en gezondheid. Ons doel is en blijft om gezamenlijk tot duurzame en effectieve oplossingen te komen waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt en serieus neemt. Dus niet alleen de burger maar ook ondernemers, gemeentes, visserij en vooral de overheid. Het roer moet drastisch om, liever gisteren nog, dan vandaag” - Joan Bergmans, voorzitter Surfrider Foundation Holland Coast   

Naast de strijdt tegen plastic en vervuiling zet Surfrider Foundation Holland Coast zich in voor de bescherming en het behoud van het kustgebied en de surfspots door middel van samenwerkingen, educatie, research en campagne voering. Samen sterk voor de Noordzee!

Help mee!

Surf naar https://www.surfriderfoundation.nl/voor meer informatie, lidmaatschap, je eigen clean-up via Ocean Initiatives en nog veel meer...

DSC00276~2 copy.jpg
strandschoonmaak 2
strandschoonmaak

SurfArt meets Surfrider Foundation Holland Coast

Al jaren is Marieke Meijs een begrip in de wereld van Surf art. Met trots kondigen wij Marieke aan als onze eerste art ambassadeur van 2018. 

meijs_foto.png

"Mijn liefde voor het schilderen zat er al op jonge leeftijd in, net als mijn liefde voor de zee. De zee was voor mij als kind iets magisch, want de zee zag ik maar 1 keer per jaar als ik op wereldreis ging vanuit Utrecht naar Vlieland. 
Mijn liefde voor de zee werd nog groter toen ik aanmerking kwam met surfen. Ik besloot in die tijd mijn passies schilderen en surfen te combineren en SurfArt in het leven te roepen. Naast de zee & surf gerelateerde schilderijen die ik maak en vertaal naar SurfArt fashion omdat je schilderijen ook prima kan dragen, werk ik graag met juthout en visnetten uit zee die ik verzamel op het strand. Wat bruikbaar is transformeer ik o.a. tot armbandjes en accessoires voor in huis, en de rest gaat in de daarvoor bestemde afvalbak. Ik wilde niet dat mijn zoektocht eindigde op het strand, ik zocht een manier om meer te kunnen doen en te betekenen voor de natuur. En dat is gelukt in de vorm van een samenwerking met de Surfrider Foundation Holland Coast. Een prachtige & krachtige organisatie die zich inzet voor het beschermen van onze prachtige Noordzee, kust en surfspots. Ik vind het waanzinnig om hier een klein onderdeel van te zijn en doneer met alle liefde 5% van de opbrengst van mijn originele schilderijen en juthout & visnetproducten aan de Foundation."


Marieke Meijs, SurfArt

Bekijk ook haar social channels voor prachtige art en positive vibes. FacebookInstagram of lees meer op haar blog Bubbel.

paint_meijs.png
meijs2.png