top of page

OCEAN FRIENDLY RESTAURANTS

OFR

FOOD FOR THOUGHT

Het Ocean Friendly Restaurants-programma biedt restaurants een eenvoudige manier om hun betrokkenheid bij het maken van duurzame keuzes voor onze oceaan te tonen. Interesse om een Surfrider Ocean Friendly Restaurant-lid te worden? Schrijf je hieronder in!

Hoe werkt het? 

1. Download de Ocean Friendly Restaurant criteria.

2. Ga aan de slag met de criteria lijst en maak een verschil binnen je eigen restaurant of strandtent. Neem contact met ons op als je aan de gevraagde criteria voldoet.

 

3. Indien aan alle criteria is voldaan komen wij graag langs om het Ocean Friendly Restaurant Label te overhandiggen. 

Vragen? Stuur een mail naar netherlands.ofr@surfrider.eu

Plastic vervuiling verstikt onze oceaan en de vele dieren die het thuis noemen. Onderzoekers schatten dat er nu meer dan 525 biljoen stukjes plastic in de oceaan zijn en het aantal groeit nog elke dag. Inmiddels is de sitautie zó erg dat niet alleen de grotere zeedieren maar zelfs de allerkleinste organismen in de ocean plastic bevatten. Deze staan aan de basis van de voedselketen. De conslusie is dat niet alleen de zeedieren hier aan overlijden maar dat wij onze eigen voedselbronnen vergiftiggen. Tijd voor actie!

Het is eenvoudig: we moeten het probleem bij de bron stoppen! Het Ocean Friendly Restaurants-programma van de Surfrider Foundation doet precies dat. Eén restaurant, één klant per keer, vergroot het bewustzijn, stimuleert gedragsveranderingen en creëert uiteindelijk schaalbare impact om onze plastic (en water!) Voetafdruk te verkleinen.

LOCATIES

bottom of page