top of page

OCEAN INITIATIVES

De Ocean Initiatives campagne is de grootste campagne van Surfrider wereldwijd! Binnen deze campagne staat het zwerfvuil probleem centraal. Door middel van bewustwording, educatie, data verzameling en lobby maken we wereldwijd een heel groot verschil.

 

Hoe werkt het?

Organiseer zelf, met je bedrijf, familie of vrienden een cleanup of meld je aan bij één van de geplande cleanups.

 

1.Een eigen cleanup organiseren? Ga rechtsreeks naar  Ocean Initiatives voor alle info, aanmelding en gratis cleanup kit!

 

2. Samen met Surfrider Foundation Netherlands een cleanup organiseren? Neem direct contact op met onze eventsmanager via netherlands.ef@surfrider.eu

 

3. Aanhaken bij een bestaande cleanup? Op Ocean Initiatives vind je alle lokale cleanups van dit moment.​​​​

Al meer dan 44.000 mensen in 28 verschillende landen hebben zich de maand maart ingezet om afval te verzamelen aan de kust, op binnenwater en in de grachten. Er zijn 1294 cleanups geteld en wekelijks komen er nieuwe initiatieven bij.

Deze campagne richt zich op de vervuiling van de zee, het strand en de grote boosdoener; zwerfafval. Het strand en de zee, wordt elk jaar gevuld met meer dan 6 MILJOEN ton afval. Dit plastic hoopt zich op in zee, met als resultaat: plastic soep, zeedieren en andere organismen die massaal uitsterven, onomkeerbare vervuiling en een verdrietige toekomst waarin onze kinderen en kleinkinderen uiteindelijk alle mogelijke gevolgen daarvan ervaren. Vervuiling in de zee ligt in directe lijn met de vervuiling van ons voedsel en de kans op slechte gezondheid en ziektes bij de mens. Tijd voor actie dus!​

Ocean Initiatives
Ocean Friendly Restaurants
Reset your Habits
bottom of page